Τα μυστικά του Χάρβαρντ για την απώλεια κιλών!

Ερευνητικές προσπάθειες προκειμένου οι παχύσαρκοι και οι υπέρβαροι να χάσουν το επιπλέον βάρος, χωρίς να λιμοκτονούν, πραγματοποιεί ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου.

Συγκεκριμένα, στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ο Λέκτορας Διατροφής, Ντέιβιντ Λούντβιγκ, επικεντρώνετε στην έρευνα με στόχο την απώλεια κιλών, εύκολα και αποτελεσματικά. Στόχος είναι οι ασθενείς να μην πέφτουν στην παγίδα ενός σκληρού διατροφικού προγράμματος που στερεί βασικές τροφές από τον οργανισμό τους προσφέροντας το επιθυμητό αποτέλεσμα και, μετά, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να ξαναπαίρνουν τα κιλά που έχασαν.

Αν και το αδύνατο σώμα αποτελεί ζητούμενο για εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, ο ειδικός εξηγεί ότι δυστυχώς, μπορεί να υπάρχουν πολλοί και ποικίλοι τρόποι να χάσει κανείς βάρος, όμως δεν είναι όλοι αποτελεσματικοί για όλους.

Ο καθηγητής του Χάρβαρντ, αποκαλύπτει τις καλύτερες συμβουλές για να χάσουμε τα περιττά κιλά στη γερμανική εφημερίδα «Bild».

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, επτά είναι οι πιο αποτελεσματικοί κανόνες για την απώλεια βάρους.

Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί:

1. Τα λίπη επιτρέπονται: Τα υγιή λίπη εμπεριέχονται στους ξηρούς καρπούς και το ελαιόλαδο και κάνουν καλό στην καρδιά.

2. Τρώμε καρύδια: Περιέχουν φυτικές ίνες και φυτικές πρωτεΐνες γεγονός που μας κάνει να νιώθουμε χορτάτοι.

3. Να καταναλώνουμε πλήρες γάλα και όχι αυτό που έχει χαμηλά λιπαρά. Κι αυτό γιατί το γάλα που είναι άπαχο, ενισχύει το αίσθημα της πείνας.

4. Βάλτε ελαιόλαδο στα φαγητά: Καταναλώνοντας ελαιόλαδο κάνουμε καλό στην καρδιά μας απομακρύνοντας τον κίνδυνο καρδιακού επεισοδίου. Επιπλέον, αποφεύγουμε το βούτυρο.

5. Να παίρνουμε πάνω-κάτω τις ίδιες θερμίδες ημερησίως: Όταν ξαφνικά μειώνουμε τις θερμίδες, τότε χάνουμε κιλά για ένα μικρό χρονικό διάστημα και μετά τα ξαναπαίρνουμε.

6. Οι υδατάνθρακες δεν είναι ταμπού: Ωστόσο, οι πατάτες και ό,τι εμπεριέχει ζάχαρη- όπως τα ζαχαρούχα ποτά- πρέπει να αποφεύγονται.

7. Ο καλός ύπνος: Όταν κοιμόμαστε τουλάχιστον επτά ώρες ημερησίως, ενισχύουμε τον μεταβολισμό μας γεγονός που συμβάλει στην ισορροπία του σωματικού βάρους. Για αυτό και όσοι δεν κοιμούνται σωστά, παρουσιάζουν σκαμπανεβάσματα στο βάρος τους.Member Of

eiepiasoeasoa4m