Μέριανος Ιωάννης M.D.

Ιατρός - Βιοπαθολόγος – Ιατρική παχυσαρκίας – Κλινική Διατροφή

 

Οι σπουδές μου στην Ιατρική Σχολή καθώς και η μετέπειτα επιλογή της ειδικότητας στη

Βιοπαθολογία

ήταν προς την κατεύθυνση της κατανόησης του σύνθετου προβλήματος της παχυσαρκίας εις βάθος. Στη διάρκεια της ειδικότητας μου αύξησα σημαντικά τις γνώσεις μου για την

παχυσαρκία

και τις ασθένειες που την ακολουθούν όπως είναι η υπέρταση, τα καρδιολογικά προβλήματα, ο διαβήτης, και τα αναπνευστικά προβλήματα.

Η αλήθεια είναι ότι απογοητευτικά αρκετά όταν διαπίστωσα ότι τόσο οι ιατροί όσο και η πλειονότητα του κόσμου ασχολούνται ελάχιστα με την πρόληψη, ένα κομμάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, σε πολλές κατηγορίες υπέρβαρων ανθρώπων.

Συνεχίζοντας τις σπουδές μου οδηγήθηκα στην απόκτηση ενός ακόμα πιστοποιητικού επιμόρφωσης στην ‘’Κλινική Διατροφη’’ από το εθνικό πανεπιστήμιο Αθηνών, καταφέρνοντας έτσι να συνδυάσω όλα αυτά που είχα μάθει σε επιστημονικό επίπεδο, για την παχυσαρκία, με αυτό της Κλινικής Διατροφής. Διαπίστωσα επίσης, ότι η προδιάθεση για παχυσαρκία δεν είναι μόνον κληρονομική, αφού εξίσου σημαντικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζει και το περιβάλλον, δηλαδή ο τρόπος ζωής μας.

Συμπληρώνοντας το βιογραφικό μου θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι είμαι:

  • μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
  • μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας
  • μέλος IASO (International Association for the Study of Obesity)
  • μέλος EASO (European Association for the Study of Obesity)
  • μέλος της American Academy of Anti-Aging Medicine
  • μέλος της British Obesity Society

Θα χαρώ να σας βοηθήσω να κατανοήσουμε μαζί τους διαφορετικούς λόγους που σας οδήγησαν στην παχυσαρκία και να λύσουμε από κοινού το γρίφο της δική σας αιτίας.Member Of

eiepiasoeasoa4m