Γιατί οι δίαιτες δεν έκαναν αυτά που σου υποσχέθηκαν

Γιατί οι δίαιτες δεν έκαναν αυτά που σου υποσχέθηκαν

Για κάποιο άτομο το οποίο δεν έχει χρειαστεί ποτέ να χάσει μεγάλο βάρος, η απώλεια κιλών πρέπει να του φαίνεται εύκολη υπόθεση:

Λιγότερο φαγητό + Περισσότερη άσκηση = Απώλεια κιλών

Αν και αυτή η αντίληψη δεν είναι εξολοκλήρου λάθος, όσοι/-ες έχουν δοκιμάσει να χάσουν κιλά, γνωρίζουν πως ακόμα κι όταν το καταφέρνουν, το σώμα τους αργά ή γρήγορα πασχίζει να ξαναπάρει πίσω το χαμένο βάρος. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό, είναι η δίαιτα που θα επιλέξουμε να ακολουθήσουμε. Κατά καιρούς, διάφορες δίαιτες γίνονται trends και υπόσχονται αποτελέσματα στην μάχη των κιλών: Dukan, Atkins, δίαιτα του γκρέιπφρουτ, του αστροναύτη, παλαιολιθική και τόσες άλλες. Σίγουρα όλο και κάποια από αυτές θα έχουμε ακούσει από φίλους ή θα την έχουμε βρει με μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Όμως, έρευνες δείχνουν πως τέτοιες δίαιτες «μαζικής παραγωγής» δεν μπορούν να έχουν τα ίδια αποτελέσματα για όλους μας. Ακριβώς γιαυτόν το λόγο πρέπει να στραφούμε στην καθοδήγηση ενός διαιτολόγου/διατροφολόγου, ο οποίος γνωρίζοντας τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του σώματός μας, μπορεί να σχεδιάσει ένα προσωπικό διαιτολόγιο, το οποίο όχι μόνο θα μας βοηθήσει στην απώλεια των κιλών αλλά θα κρατήσει και τα κιλά μακριά μετά το τέλος της δίαιτας.

Συνοψίζοντας, οι λόγοι για τους οποίους οι δίαιτες δεν κάνουν ό,τι υπόσχονται είναι διάφοροι. Μπορεί να ευθύνεται το γεγονός ότι δεν έχεις δοκιμάσει την δίαιτά σου για αρκετό χρονικό διάστημα, ώστε να επιτρέψεις στο σώμα σου να δείξει τα αποτελέσματα. Ή μπορεί, αντιθέτως, να έχεις ακολουθήσει την ίδια δίαιτα για καιρό και πλέον το σώμα σου να πασχίζει να διατηρήσει ένα σταθερό βάρος. Κυρίως όμως η απάντηση ενδέχεται να κρύβεται στην ίδια τη βιολογία του σώματός σου. Ο σωματότυπός σου, ο μεταβολισμός σου, το ιατρικό σου ιστορικό και τόσοι άλλοι παράγοντες, τους οποίους ένας ειδικός θα μπορούσε να εξακριβώσει και να σε βοηθήσει να κάνεις τους στόχους σου πράξη. Θυμήσου πως κανένας δε χάνει βάρος με τον ίδιο ακριβώς τρόπο!Member Of

eiepiasoeasoa4m