Vegan σε μία Ελλάδα που υμνεί την κρεατοφαγία.

Vegan σε μία Ελλάδα που υμνεί την κρεατοφαγία.

Δεν αμφιβάλει κανείς ότι η αίσθηση ενός ζουμερού και αφράτου burger είναι σκέτη ηδονή και παράλληλα ο λόγος που πολλές δίαιτες φτάνουν κάπως έτσι πρόωρα στο τέλος τους.

Σίγουρα η κλασική εικόνα του burger που σου έρχεται στο μυαλό είναι εκείνη με το μπιφτέκι στη μέση, περιτριγυρισμένο με ένα σωρό άλλες νοστιμιές που συνθέτουν ένα θα το ‘λεγες και αριστούργημα. Όμως για ολοένα και περισσότερους, το καθημερινό menu έχει λίγο διαφορετική εικόνα από τη συνηθισμένη. Είναι πιο χρωματιστό, πιο μυρωδάτο, πιο sexy ίσως. Η vegan διατροφή αποτελεί μία πανάρχαια  μορφή χορτοφαγίας που γίνεται όλο και πιο γνωστή στις μέρες μας στην Ελλάδα. Είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέατος αλλά και των ζωικών υποπροϊόντων και αυτό είναι το διαφοροποιό της στοιχείο από την ήδη αναπτυγμένη χορτοφαγία.

 

Ο βιγκανισμός είναι μία στάση ζωής

, μία αντίληψη και μία νοοτροπία που προέρχεται από βαθιές πεποιθήσεις.

 

Τι τρώει όμως ένας βίγκαν σε μία Ελλάδα που στηρίζει το 60% του διατροφολογίου της στο κρέας και στα παράγωγά του; Σε αυτή τη χώρα που για να γιορτάσουμε κάποιες από τις σημαντικότερες στιγμές μας «ξεσπάμε» στο φαγητό το οποίο κατά κόρων αποτελείται από κρέας;

Σε αυτή ακριβώς τη χώρα η απάντηση μπορεί να είναι και πιο εύκολη.

Στην ελληνική κουζίνα υπάρχουν αμέτρητες επιλογές

. Η πλειάδα των λαχανικών και φρούτων που καλλιεργούμε ως χώρα, εξάπτουν τη φαντασία για να δημιουργήσεις συνδυασμούς για γευστικές απολαύσεις. Σαλάτες, όσπρια, λαχανικά, χυμοί, ζυμαρικά είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που έχεις όντας βίγκαν στην Ελλάδα του 2016.

Για να πάρεις μία ιδέα για τα αποτελέσματα του βιγκανισμού στον οργανισμό μας, διάβασε παρακάτω 4 μύθους-αλήθειες για αυτή την ξεχωριστή διατροφή.

Μύθοι και Αλήθειες για τον βιγκανισμό ως διατροφή

1)Προκαλεί έλλειψη πρωτεΐνης - ΜΥΘΟΣ. Ο συνδυασμός οσπρίων με δημητριακά είναι μία ικανοποιητικότατη εναλλακτική λύση του κρέατος.

2)Περιέχει πλούσια ποσότητα σιδήρου - ΑΛΗΘΕΙΑ. Τα διάφορα ζαρζαβατικά όπως και τα όσπρια περιέχουν άφθονη ποσότητα σιδήρου, κατάλληλου για τον οργανισμό σου.

3)Χαμηλή σε βιταμίνη Β12 - ΑΛΗΘΕΙΑ. Βρίσκεται κατά κόρων στα ζωικά τρόφιμα, μπορείς όμως να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με συμπληρώματα βιταμίνης ή να την αναζητήσεις σε άλλες υποκατάστατες τροφές.

4)Πλούσια σε ασβέστιο - ΑΛΗΘΕΙΑ. Ο μύθος που άκουγες από τη μάνα σου για το γάλα και το πόσο πλούσιο είναι σε ασβέστιο, καταρρίπτεται μιας και από τις καλύτερες πηγές ασβεστίου θεωρούνται οι ξηροί καρποί αλλά και οι χυμοί.

Για αυτό λοιπόν, την επόμενη φορά που θα βιαστείς να “κράξεις” τον κολλητό σου που αποφάσισε να πάρει το δρόμο της χορτοφαγίας, πάρε λίγα λεπτά για να σκεφτείς αν αυτή του η επιλογή είναι τόσο βλαβερή όσο σου φαίνεται.  Ο βιγκανισμός είναι μία διαφορετική αντίληψη, που οδηγεί σε διαφορετικό τρόπο ζωής με στόχο να γίνει ο κόσμος καλύτερος. Πολλοί από εμάς φυσικά, δεν μπορούμε ή δε θέλουμε να ακολουθήσουμε αυτό το δρόμο, αλλά σίγουρα το σεβόμαστε.

 

Για να μάθεις περισσότερα, επικοινώνησε μαζί μας εδώ

 

 

 

 Member Of

eiepiasoeasoa4m